31 Ekim 2013 Perşembe

Yıldız Dövmeleri Ne Anlama Gelir?

Yıldız dövmesi genellikle ruhun ve umudun gerçeğini yansıtmaktadır. Karanlıkta parlayan bir ışık olduğu göz önüne alınırsa kuvvetli bir anlam taşımaktadır. Yıldız dövmesinde yıldızın büyüklüğü yerine adedi önem taşımaktadır.
Kişilerin hayatında önemli vurguların ifade edildiği dövmede karanlıktan kaçış ve karanlığa karşı korunma hissini de yansıtmaktadır. Kadın ve erkekte uygulanan yıldız dövmesi, istenilen şekil ve boyutta renkli veya siyah uygulanabilmektedir. Mistik güçlerin de yer aldığı yıldız dövmeler köşelerinin sayısına göre de farklı dini temaları yansıtmaktadır. Genellikle yıldız dövmesini yıldız gibi parlamak amaçlı yaptıran kişiler, yıldızların kendilerini kötülükten korumasını da umar. El bileğine de küçük yıldızlar şeklinde uygulatılan dövmenin, kişiye uğur ve şans getirdiği yününde inanışlar da mevcuttur.
Kayan yıldız şeklinde bir dövme dileklerin yerine geleceği inancını yansıtmaktadır. Parlak yıldızdövmesi ise kendine güvenen ve başladığı yolda emin adımlarla ilerlemek isteyen kişilerin tercih ettiği bir dövme çeşitidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder