31 Ekim 2013 Perşembe

Kaplan Dövmeleri ve Anlamı

Doğu ve batı ülkelerinde yaygın olarak kullanılan kaplan dövmesinin geçmişi zengin içerik ve efsanelere dayalıdır. Kaplanlar, tutku, ihtiras, güç, güzellik ve hız ile bütünleşir. Kadın ve erkeğe uygulanan kaplandövme modellerinde cinsiyete göre sembollerde istenilen değişiklikler yapılabilmektedir.
Kaplan dövmesine sahip insanlar dışa dönük, kendine güvenli, girişken, aktif kişilikler olarak görülmektedir. Kaplanın hızı ve atikliği başlanılan her işi hızlı bitirildiğini gösterir. Güzellik kavramını öne çıkaran kaplandövmeleri genellikle kadınlar tarafından tercih edilir. Kaplanın bir ormanda veya çiçekler arasında durması farklı sembollerin bütünlüğü ile anlam çeşitliliği yaratır. Kaplanın hareket halinde olması veya koşması kişinin atikliğini ve hızını yansıtır.
Kükreyen bir kaplan dövmesi ise kişinin hayata isyan ettiğini ve fevri olabileceğini gösterir. Kaplandövmelerinde renk unsurları da günümüzde kullanılmaktadır. Yeşil ağaçlar ile kahverengi kaplam modeli popüler kaplan dövmeleri arasındadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder