29 Ekim 2013 Salı

Ejderha Dövmeleri

Ejderha dövmeleri, gücü ve ihtirası temsil eder ve tribal veya Asya stili şekillerinde vücudun istenilen bölgesine yaptırılabilir. Kadın için ejderha şeklinde dövme kadının yaratıcı olduğunu gösterir. Dünyayı elinde tutma hissini veren ejderha şeklinde dövme; mitolojide de kadının evreni temsil ettiği teorisini vurgular.
Ejderha şeklinde dövme yaptıran kadınların kendine güvenli ve girişken olduğu görülmektedir. Erkek için ejderha şeklinde dövme gerçek gücü temsil eder. Ejderhalar gibi erkeğin de koruyucu olduğunu belirtmektedir. Ejderha şeklinde dövme yaptırırken model yelpazesinin çok geniş olduğu göz önüne alınarak kişinin kendine en yakın hissettiği modeli seçmelidir. Model büyüklüğü kararı isedövme uygulayıcısı ile birlikte verilebilinir. Ejderha şeklinde dövme günümüzde popüler bir uygulamadır.
Yaygın olarak kullanımı eskilere dayanan ejderha modeli estetik olarak da ilgi çekici göründüğünden çok tercih edilmektedir. Özellikle 18- 35 yaş arası insanların tercih ettiği ejderha modeli, gelişmişdövme teknolojisi ile renkli veya renksiz şekilde uygulanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder