30 Ekim 2013 Çarşamba

Dövme Yaptırmaya Giderken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dövme yaptırmaya giderken dövme yaptıracağınız bölgenin üç gün suyla temas etmeyeceğini göz önünde bulundurursak bu bölgenin hijyenik olması gerekir. Dövme yaptıracağınız bölgenin hijyenik olması açısından dövme yaptırmaya gelmeden önce bölgeyi iyice temizlemek veya duş almak sizin için iyi olacaktır.
Nasıl bir dövme yaptıracağınıza daha önceden karar vermek sizin bir anda karar vererek daha sonra pişman olmanızı önleyecektir. Daha önceden modelleri bakmış ve yaptıracağınız dövmeye karar vermiş olmalısınız.
Dövme yaptıracağını bölge tüylü ise dövme yaptıracağınız yerde öncelikle jilet yardımıyla tüyler alınır. Ancak siz jiletle almayı tercih etmiyor olabilirsiniz. Bu nedenle dövme yaptıracağını bölgeye önceden karar verdiğiniz taktirde bu bölgenin tüylerini herhangi bir tüy dökücü veya epilasyon yöntemi almanız sizin için faydalı olacaktır. Ve dövme yaptırırken size zaman kazandıracaktır.
Dövme yaptırmaya giderken vücudunuz dinç olmalıdır. Yorgun ve bitkin olmanız sizin  acıyı daha  fazla hissetmenize neden olacaktır. Bu sebepten kaynaklı olarak dövme yaptırmaya gideceğiniz gün uykunuzu iyi almış olmalısınız. Bunun yanında dinlenmiş ve karnınız tok olarak gitmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Bu yolla hissettiğiniz acıyı azaltabilirsiniz.
Dövme yaptırmaya giderken tek başına olmanız veya kalabalık olmanız sizin açınızdan olumsuz bir durum teşkil edecektir. Kalabalık bir şekilde gitmek dikkatinizi dağıtacaktır.Dövme yapacak kişinin de  konsantre olmasını engelleyecektir. Yanınızda size destek olacak bir kişi ile gitmeniz sizin için daha iyi olacaktır.
Bunların yanı sıra dövme yaptırmaya giderken kesinlikle alkollü olunmamalıdır. Alkol veya uyuşturucu alımlarında vücutta kan dolaşımı hızlanır. Kişi alkollü olduğundan kan akışı hızlanacağından dövme yapılırken çıkacak kan miktarı artacaktır. Bu sebepten kaynaklı olarak da deriye verilmeye çalışılan boya geri atacaktır. Böyle olduğunda deriye verilmeye çalışılan renk tam olarak tutmaz. Dövme sırasında akması normal olan sulu ve pembemsi kan miktarı çok fazla olduğunda dövme yapan kişinin konsantrasyonu olumsuz etkilenecektir. Ayrıca bu durum dövme yaptıran kişinin de daha fazla acı çekmesine neden olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder